Dj voor je bruiloft

Je bruiloft is waarschijnlijk het grootste feest dat je ooit zal geven. Een gemiddelde bruiloft kost tussen de € 10.000,00 en € 15.000,00 euro, dat doe je dus niet zomaar over.

Er zijn veel posten waarop je kunt besparen, maar besparen op een dj voor je bruiloft is niet verstandig. De muziek is één van de belangrijkste ingrediënten voor een leuk feest en je buurjongen van 16 zal het vast heel leuk doen op de verjaardag van je zoon of dochter, maar een bruiloft is echt een vak apart.

Iedereen moet een leuke avond hebben

Bij een bruiloft heb je namelijk te maken met een heel divers publiek: jullie ouders, ooms en tantes willen lekker swingen op de discoclassics uit de jaren 70 en 80 terwijl jullie en jullie vrienden juist lekker willen dansen op de muziek uit de nineties, zero’s en de top 40 van nu. En misschien hebben jullie ook gasten die van salsa houden, of juist van gezellige Hollandse meezingers…

Het is natuurlijk jullie bruiloft en de muziek wordt uiteraard afgestemd op jullie wensen, maar je geeft toch een feest om een leuke avond te hebben met al je gasten? Dan wil je dus dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft, en dat vereist een ervaren bruiloft dj met een zeer uitgebreide muziekcollectie.

Sfeer opbouwen… en behouden

Nu is het hebben van een uitgebreide muziekcollectie tegenwoordig niet meer het grootste probleem, via internet kunnen we immers vrijwel ieder nummer vinden. Maar een goede bruiloft dj kent zijn muziekcollectie ook echt, en dat is iets heel anders. Een dj kan immers wel 50.000 nummers op een harde schijf hebben staan, maar als hij niet weet welke nummers hij moet draaien om jullie gasten aan het dansen te krijgen – en te houden! – heb je daar helemaal niets aan.

Daarnaast moet je als bruiloft dj ook weten welke nummers goed achter elkaar “in de mix” passen, en hoe je goede overgang kunt creëren tussen verschillende muziekstijlen zonder van de hak op de tak te springen. Je wilt immers niet de hele tijd dezelfde muziek, maar wel een lekker vloeiende mix.

Ook het opbouwen van de sfeer is erg belangrijk. Aan het begin van de avond willen je gasten graag even bijkletsen, als de dj op je bruiloft dan happy hardcore op standje oorlog gaat draaien wordt niemand daar vrolijk van.

Nu is dat wellicht een extreem voorbeeld, maar er zijn veel te veel dj’s die de muziek aan het begin van de avond veel te hard hebben staan en direct al beginnen met de grote hits. Dat werkt niet, en in het ergste geval gaat een groot deel van de (met name oudere) gasten al heel vroeg naar huis.

Je bruiloft dj boeken bij een professioneel bedrijf

Wij krijgen regelmatig een bruid of bruidegom in paniek aan de telefoon omdat de dj voor hun bruiloft enkele weken voor het feest heeft afgezegd. Veel bruiloft dj’s zijn namelijk hobbyisten, en de ene gaat professioneler om met deze hobby dan een ander.

Zo hebben we wel eens verhalen gehoord van een bruiloft dj die besloten had te stoppen met zijn hobby, al zijn spullen verkocht had maar even vergeten was dat ook aan zijn klant door te geven… of dj’s die een leukere of beter betaalde klus konden krijgen en zonder pardon afzegden… of iemand die een andere baan had gekregen en geen vrij kon krijgen voor het betreffende optreden… en zo kunnen we nog tientallen verhalen vertellen die we in al die jaren hebben gehoord.

Gelukkig zijn dat soort nachtmerries eenvoudig te voorkomen: boek de dj voor je bruiloft bij een professioneel bedrijf zoals DjGezocht.nl! Het verzorgen van dj’s op bruiloften en andere feesten is namelijk ons werk, en daar gaan wij dan ook uiterst professioneel mee om.

Hoe verloopt het boeken van een bruiloft dj?

Zo hebben we in de aanloop naar jullie bruiloft diverse contactmomenten. Het begint natuurlijk met een geheel vrijblijvende offerte, die je op werkdagen binnen 24 uur kunt verwachten. Als je daar vragen over hebt kun je ons altijd bellen of mailen, tijdens kantooruren maar ook daarbuiten. En als je wilt zijn jullie ook van harte welkom op ons kantoor voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Als jullie eenmaal overtuigd zijn dat DjGezocht.nl de juiste partij is om de dj voor jullie bruiloft te verzorgen zetten we netjes alle afspraken “op papier” (we sturen je een PDF per e-mail) in een overzichtelijk contract, met onze handtekening eronder zodat je zeker weet dat wij die afspraken gaan nakomen.

Een maandje voor het optreden ontvang je de factuur, en pas dan hoef je een aanbetaling te doen van 50%. De overige 50% hoef je pas na het feest te betalen. Alles netjes per bank, dan kan er nooit een discussie ontstaan of er wel of niet is afgerekend en je hoeft ook niet met een hoop contant geld over straat.

Een paar dagen voor het feest bellen we nog even om jullie (muziek)wensen en alle details nog een laatste keer door te nemen, we willen immers dat jullie bruiloft perfect verloopt. Wel zo’n prettig idee toch? En als je tussendoor vragen hebt mag je natuurlijk altijd zelf even bellen of mailen.

Mogen wij ook de dj voor jullie bruiloft verzorgen?

Geweldig! Klik dan op de button hieronder en vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij laten je op werkdagen binnen 24 uur (maar vaak nog veel sneller) weten of we nog beschikbaar zijn op jullie datum en wat de kosten bedragen.